Search Engine Optimization (SEO) και γιατί το χρειάζεσαι

Η απάντηση στην ερώτηση “Τι είναι το SEO” αν και ουσιαστικά έχει μια πολυπλοκότητα, εμείς θα σας αναλύσουμε με απλά λόγια τη σημασία της.

SEO (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης.

Με πιστοποιημένα εργαλεία μας συμπιέζουμε χωρίς απώλεια τις φωτογραφίες, ένας απο τους σημαντικότερους παράγοντες του SEO, την ταχύτητα φορτώματος της ιστοσελίδας

Ο πιο εύκολος τρόπος εύρεσης μια ιστοσελίδας είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης (πχ. Google, Bing), χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά (keywords). Αυτές μπορεί να είναι το όνομα μιας εταιρείας, η κατηγορία υπηρεσιών, κάποιο συγκεκριμένο προιόν κ.τ.λ.

Τα αποτελέσματα που μας δίνουν οι μηχανές αναζήτησης ποικίλουν από μερικές χιλιάδες μέχρι πολλά εκατομμύρια ιστοσελίδες σχετικές με τη λέξη ή φράση κλειδί που χρησιμοποιήσαμε κατά την αναζήτηση. Στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζονται οι ιστοσελίδες που έχουν πλησιάζουν περισσότερο προς τη συγκεκριμένη λέξη ή φράση κλειδί.

Η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που παρουσιάζεται μέσα στα πρώτα 30 αποτελέσματα, δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από άλλη που παρουσιάζεται στις επόμενες θέσεις. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε σελίδες (ανά 10 αποτελέσματα) .

Για να καταλάβετε καλύτερα την λειτουργία των μηχανών αναζήτησης και μάθετε τι είναι το SEO σε 3 λεπτά, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω video:

Για να γίνει πιο κατανοητό μπορείτε να απαντήσετε μόνοι σας στις ερωτήσεις που ακολουθούν

1) Σκεφτείτε το βασικό προιόν ή τη βασική υπηρεσία της επιχείρησής σας. Αν η επιχείρηση δεν ήταν δική σας, ποια λέξη ή φράση κλειδί θα πληκτρολογούσατε στη μηχανή αναζήτησης για να τη βρείτε? Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρησιμοποιούσατε το brand name της επιχείρησης ή κάτι σχετικό με τα προιόντα ή της υπηρεσίες της (πχ. κατασκευή ιστοσελίδων).

2) Χρησιμοποιήστε αυτή τη λέξη ή φράση κλειδί στο Google.

3) Βρήκατε την επιχείρησή σας στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων? Αν όχι, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο SEO!

Είναι σημαντικό θυμάστε ότι οι χρήστες των μηχανών αναζήτησης δεν ψάχνουν για την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας το brand name της διότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν το γνωρίζουν!

Τι να περιμένετε από τις SEO υπηρεσίες της Clever-Net;

  • Υψηλότερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης για τις λέξεις κλειδιά που έχουν αξία για την επιχείρηση – δραστηριότητα σας.
  • Αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας (επισκεψιμότητας που οφείλεται στις μηχανές αναζήτησης για τις μη πληρωμένες κατατάξεις)
  • Αύξηση των μετατροπών. Επισκέψεων που μετατρέπονται σε ωφέλιμες ενέργειες για την επιχείρηση – δραστηριότητα σας όπως online – offline αγορές, εγγραφές σε λίστες αλληλογραφίας, συνδρομές, αλληλεπιδράσεις με social media.
  • Ολοκληρωμένο Keywords Research για προσέγγιση των δυνητικών σας πελατών μέσω των αναζητήσεων τους.
  • Που επικεντρωνόμαστε κατά την διάρκεια του SEO;Keywords Research
    Κάνουμε έρευνα γύρω από τις λέξεις κλειδιά. Μια από τις πιο σημαντικές και χρήσιμες λειτουργίες προκειμένου να γίνει αποδοτική τόσο η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) όσο και το συνολικό marketing γύρω από τις μηχανές αναζήτησης.

SEO On Page Check
Ελέγχουμε την ιστοσελίδα ώστε να εναρμονίζεται με συγκεκριμένες αρχές SEO που επιδοκιμάζονται από τη Google και να προσαρμόζεται γρήγορα και με ασφάλεια στις συχνές αλλαγές του αλγόριθμου της.

Micro-moments Buyer Circle
Σε κάθε κλάδο διαφέρουν οι στιγμές εκείνες που επηρεάζουν τις καταναλωτικές αποφάσεις. Διευρύνουμε το Keyword Research σε εκείνες τις καθοριστικές στιγμές που μπορείτε να εμπλακείτε στις αναζητήσεις των δυνητικών πελατών σας και επανασχεδιάζουμε την εμπειρία χρήσης με στόχο την μεγιστοποίηση των μετατροπών σε κάθε βήμα.

UX Οptimize
Βελτιστοποιούμε την εμπειρία χρήσης που προσφέρει η ιστοσελίδα σας και η επαφή με το ψηφιακό σας αποτύπωμα σε κάθε στάδιο των καταναλωτικών αποφάσεων μεταξύ όλων των εν δυνάμει οθονών.

Competitors SEO Analysis
Αναλύουμε την στρατηγική και τις τεχνικές των ανταγωνιστών σας σε ψηφιακό επίπεδο.

Μελέτη ανταγωνισμού

Technical SEO
Βελτιστοποιούμε τα τεχνικά θέματα γύρω από το πως διαβάζουν οι μηχανές αναζήτησης το site σας (robots txts, sitemaps, βελτιστοποιήσεις απόκρισης και ταχύτητας)

Setup Tracking Codes
Εγκαθιστούμε ή ελέγχουμε την εγκατάσταση των Google Analytics και του Search Console (ex Webmaster Tools) της Google. Καθώς και τα αντίστοιχα εργαλεία αλληλεπίδρασης με τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης. Δηλώνουμε τoν τρόπο με τον οποίο θέλουμε να διαβάζουν τα δεδομένα της ιστοσελίδας σας.

SEO On Page Optimize
Βελτιστοποιούμε τα απαραίτητα meta data (δεδομένα που τροφοδοτούν με τις απαραίτητες πληροφορίες τις μηχανές αναζήτησης), τους χρόνους φόρτωσης των σελίδων, την πυκνότητα λέξεων-κλειδιών και όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξή σας τόσο στα αποτελέσματα αναζήτησης αλλά και σε εκείνα τα σημεία απεικόνισης των αποτελεσμάτων (Google Universal Search Results – εικόνες, ερωτήσεις, δομημένα δεδομένα, knowledge graph) που μπορούν να σας αποφέρουν ωφέλιμη επισκεψιμότητα.

SEO Off Page Optimize – Backlinking Profile
Η εκτός σελίδας (off Page SEO) βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης δεν εξαρτάται μόνο από τις συνδέσεις προς το site σας. Εξαρτάται από το πως αναλύουν οι μηχανές αναζήτησης το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς και το site σας. Βελτιστοποιούμε όλες τις αναφορές (mentions) γύρω από την επωνυμία σας (brand) ή και τις υπηρεσίες σας, καθώς φροντίζουμε να υπάρχει υγιείς φυσική διασύνδεση στις αναφορές γύρω από το site σας.

SEO Monitoring – Reporting Analysis
Παρακολουθούμε την απόδοση των λέξεων-κλειδιών σε όλες τις μηχανές αναζήτησης τόσο για desktop όσο και για mobile. Ανάλογα με τις ανάγκες του project προκύπτουν τα απαραίτητα reports – αναλύσεις για την αποτελεσματικότητα των SEO campaigns μας. (MOZ subscription)

Γιατί να επιλέξετε τις υπηρεσίες SEO της Clever-Net ;

Παραμένουμε ενημερωμένοι σχετικά με όλες τις αναβαθμίσεις των αλγορίθμων που κάνουν ή ετοιμάζονται να κάνουν οι μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε οι SEO υπηρεσίες μας να παραμένουν αποτελεσματικές και η ιστοσελίδα σας να διατηρείται σε υψηλές κατατάξεις χωρίς να κινδυνεύει να τιμωρηθεί (Google penalty).

Έχουμε όλη την τεχνογνωσία που απαιτείται να αυξήσουμε και την δική σας ορατότητα (visibility) για τις μηχανές αναζήτησης.

Τοπικό SEO – Σας βρίσκουν οι πελάτες σας;

Προηγούμενο άρθροGoogle Τοπική & Γεωγραφική Στόχευση
Επόμενο άρθροEmail Marketing